არ მიიღოთ დიდი რაოდენობით შაქარი

მეცნიერები გვირჩევენ, რომ მისი რაოდენობა შევამციროთ. ჭარბი დოზით შაქარი ორგანიზმში ცხიმების დაგროვებას უწყობს ხელს. ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის ინფორმაციით, რეკომენდებულია, რომ შაქრის დღიური დოზა 5%–ს არ სცილდებოდეს.
თუმცა ექსპერტების გაფრთხილების მიუხედავად, ადამიანების დიდი ნაწილი საჭიროზე ტკბილ საკვებსა და სასმელს იღებს, შედეგად იზრდება წონასთან და ჯანმრთელობასთან დაკავშირებული პრობლემების რიცხვი.
შაქრის დიდი დოზა ხელს უწყობს:  კბილთან დაკავშირებულ პრობლემებს; შიმშილის გრძნობას; წონაში მომატებას; იზრდება დიაბეტის რისკი; მაღალია ჭარბი წონის რისკი; იწვევს თირკმლის უკმარისობას;  შეიძლება გამოვლინდეს პანკრეასის სიმსივნე; თირკმლის დაავადება;  როგორც წესი ჰიპერტენზიას იწვევს დიდი დოზით მარილიანი პროდუქტები, მაგრამ შაქარიც ჰიპერტენზიის განვითარებასთანაა დაკავშირებული.

გააზიარე

დატოვეთ თქვენი კომენტარი

პოლიტიკა

საზოგადოება

ეკონომიკა

სამართალი

მსოფლიო

მოზაიკა

მედიცინა

კულინარია

akhalitaoba.ge © 2017-2018