
თუმცა ექსპერტების გაფრთხილების მიუხედავად, ადამიანების დიდი ნაწილი საჭიროზე ტკბილ საკვებსა და სასმელს იღებს, შედეგად იზრდება წონასთან და ჯანმრთელობასთან დაკავშირებული პრობლემების რიცხვი.
შაქრის დიდი დოზა ხელს უწყობს: კბილთან დაკავშირებულ პრობლემებს; შიმშილის გრძნობას; წონაში მომატებას; იზრდება დიაბეტის რისკი; მაღალია ჭარბი წონის რისკი; იწვევს თირკმლის უკმარისობას; შეიძლება გამოვლინდეს პანკრეასის სიმსივნე; თირკმლის დაავადება; როგორც წესი ჰიპერტენზიას იწვევს დიდი დოზით მარილიანი პროდუქტები, მაგრამ შაქარიც ჰიპერტენზიის განვითარებასთანაა დაკავშირებული.