თუ სასწორი არ გაქვთ, პასკებისთვის საჭირო ინფორმაცია

თუ სასწორი არ გაქვთ, პასკებისთვის საჭირო ინფორმაციასოციალურ ქსელში ჯგუფი „ჩვენი კულინარიული სამყარო“ დიასახლისებისთვის საჭირო ინფორმაციას ავრცელებს:

„ჯგუფელებო, ამჯერად  მეტად საჭირო ინფორმაცია მოგიტანეთ. მე რეცეპტებში სარწყავ-საზომად ხშირად ვიყენებ 200 გრამიან ჭიქას. თუმცა ზოგი არასწორად იგებს და ფიქრობს – 4 ჭიქა ფქვილი რომ მიწერია, 800 გრამია. არა, ასე არ არის. ეხლა ჩამოგიწერთ ესა თუ ის პროდუქტი რამდენი ჩადის 200 გრამიან ჭიქაში:
ხორბლის ფქვილი – 130 გრ.
სახამებელი -150 გრ.
შაქრის პუდრა -140 გრ.
შაქარი -180 გრ.
შვრიის ფანტელი – 80 გრ.
არაჟანი – 210 მლ.
ნაღები – 210 მლ.
მაიონეზი – 210 მლ.
მარილი – 220 გრ.
წყალი – 200 მლ.
ძმარი – 200 მლ.
რძე – 200 მლ.
შესქელებული რძე – 250 მლ.
ზეთი – 190 მლ.
თაფლი – 265 მლ.
გამდნარი კარაქი – 185 მლ.
გამდნარი მარგარინი – 180 მლ.
250 გრამიან ჭიქაში ჩადის:
ხორბლის ფქვილი – 160 გრ.
სახამებელი -180 გრ.
შაქრის პუდრა -180 გრ.
შაქარი – 200 გრ.
შვრიის ფანტელი – 80 გრ.
არაჟანი – 250 მლ.
ნაღები – 250 მლ.
მაიონეზი – 250 მლ.
მარილი – 320 გრ.
წყალი – 250 მლ.
ძმარი – 200 მლ.
რძე – 250 მლ.
შესქელებული რძე – 300 მლ.
ზეთი – 230 მლ.
თაფლი – 325 მლ.
გამდნარი კარაქი – 240 მლ.
გამდნარი მარგარინი – 230 მლ.
ესეც 250 გრამიანი და 200 გრამიანი ჭიქები“